Caravana Festivalului Internațional de Film Transilvania, TIFF Unlimited, un proiect care are ca scop promovarea filmului românesc, va fi prezentă în zilele de 3 și 4 iunie la Târgu Lăpuș. Spectatorii vor putea opta vineri , de la ora 21.15, pentru scurtmetrajul ”Opinci”, iar de la 21.35 la ”Copacul dorințelor”. Sâmbătă, de la ora 21.15, ”Trecut de ora 8”, iar de la ora 21.35, ”Neidentificat”. Proiecțiile au loc pe stadionul din localitate.

În perioada 4-5 iunie, tot în Târgu Lăpuș, seniorii vor participa la Campionatul Național de Oină. În competiție s-au înscris nouă echipe din Constanța, Neamț, Buzău, Iași, Cluj, Teleorman, Călărași și Maramureș. Primele patru echipe se vor califica pentru cele două turnee play-off.

Ziua Copilului va fi organizată într-un mod aparte de motocicliștii Rock N’Road Baia Mare. Peste 300 de copii de toate vârstele din Satu Mare, Jibou și Maramureș vor avea parte de nenumărate surprize în cadrul evenimentului Motoinocența, printre care concursuri adaptate vârstei acestora, de băut suc, săritul cu sacul, trasul funiei și altele. Câștigătorii vor fi răsplătiți cu premii pe măsură. Nu vor lipsi concertele susținute de artiștii Raisa Vlășan, Figure of Funk și Bob Virgil Marius.